YKS Döneminde Kullanabileceğiniz YouTube Kanalları

   Selamlar nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir. Özellikle sınav dönemindeyseniz ve bu Korona virüs olaylarının bulunduğu bir dönemdeyseniz ders çalışmak bir hayli zor geliyordur. Korkmayın sizlere ders çalışma isteği getirecek ve keyifle derslerini dinleyebileceğiniz kaynaklar getirdim. Dilerseniz başlayalım.

   Başlamadan söyleyeyim bu kaynaklardan bir kısmını üniversite sınavına hazırlanırken bizzat kendim kullandım. Bazıları ise çevremden duyduğum iyi kanallar. Ha birde sayısal öğrencisi olduğumdan eşit ağırlık öğrencilerine AYT (2.Oturum) kısmı için yeterince bilgim olmadığından tam öneri veremeyeceğim kusuruma bakmayın.

   Öncelikle çoğu sayısalcının korkulu rüyası olan Fizik dersinden başlayalım. Fizik, mantığını anlamadan çok çalışsanız da yapamayacağınız derslerden biridir. Bu dersi yapabilmek için esas amacınız konunun olayın mantığını anlamak. Mantığını anladıysanız gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Bu ders için bizzat kullandığım ve kaliteli olduğunu düşündüğüm kanallar aşağıda listelenmiştir:

   Bu kanalları anlayarak iyi bir biçimde dinleyip yeterince soru çözdüğünüzde Fizik dersinde sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Fizik Nedir, Fizikçi Ne Yapar? - Düzensiz

   Gelelim bir başka ders olan Kimya’ya. Kimya, Fizikten bir tık daha nankördür. Neden mi? Çünkü kimya sevgiliniz gibidir ilgi ister. Onunla uğraşmazsanız sizi terk eder. Bir konusunu eksiksiz anladım deseniz bile onu bırakmayın arada bir belirli periyotla tekrar edin.

   Bu ders için bizzat kullandığım ve kaliteli olduğunu düşündüğüm kanallar aşağıda listelenmiştir:

   Bu kanalları anlayarak iyi bir biçimde dinleyip yeterince soru çözdüğünüzde Kimya dersinde sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Kimya Mühendisliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler ! || Doğru Tercih ...

   Gelelim Kimya’dan sonra favorim olan Biyoloji dersine. Bu derste de temel mantık kimya gibi aslında. Bol tekrar. Bir çoğumuz klasik bir sayısalcı olarak bu dersi ezber dersi olarak nitelendiririz. Size ufak bir sır vereyim mi? Değil. Tamam ezber yaparak bir kısmını halledebilirsiniz ama mantığını anlarsanız? Evet doğru duydunuz mantığı. Eğer bu dersin mantığını anlarsanız akışına gidecektir her şey. Neden mi? Çünkü Biyoloji de birçok konu birbiriyle bağlantılıdır. Siz bu bağlantıyı fark edip o bağlantıları anlarsanız biyoloji sizin için harika bir ders olacaktır.

   Bu ders için bizzat kullandığım ve kaliteli olduğunu düşündüğüm kanallar aşağıda listelenmiştir:

   Bu kanalları anlayarak iyi bir biçimde dinleyip yeterince soru çözdüğünüzde Biyoloji dersinde sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Biyoloji Hakkında – Kara Tahtaya Yazamadıklarım

   Şimdi de gelelim birçok eşit ağırlık ve sözelci öğrencinin korkusu olan Matematik dersine. Matematik dersi aslında çok zor bir ders değil. Neden değil? Çünkü Matematik bulmaca gibi bir şey. Kurallarını anlayıp yorumlayabilirseniz çözemeyeceğiniz soru yok. Sizlere bu konuda yardımcı olabilecek kanalları aşağıda listeledim:

   Bu kanalları anlayarak iyi bir biçimde dinleyip yeterince soru çözdüğünüzde Matematik dersinde sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

MATEMATİK BÖLÜMÜ | AKÜ

   Gelelim benim gibi sayısalcıların zorlandığı ve pek hoşlanmadığı ders olan Türkçe’ye. Türkçe dersini pek sevmiyorsanız Talha Hoca ile Onur Hoca’ya rastlamamışsınızdır diyebilirim. Online platformda Türkçe’yi bana sevdiren bu iki hocayı en başta öneririm. Ama insanız sonuçta herkes farklı sever diyerekten duyduğum ve gördüğüm bir alternatif kanal önerisini de aşağıda verdim:

   Bu kanalları anlayarak iyi bir biçimde dinleyip yeterince soru çözdüğünüzde Türkçe dersinde sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Yabancılara Türkçe öğretimi için Türk alfabesi görsel çalışması ...

   Eeee sınavın olmazsa olmazı motivasyon. Şimdi ise seni motive edebilecek hatta sana taktikler verebilecek bazı kanal önerileri sunuyorum. Ne yalan söyleyeyim bunlardan hepsini kullandım ve her birinin bana kattığı apayrı şeyler var. Hala ara ara kanallarına uğradığım olur. Aşağı bak bakalım:

   Evet benden bu kadar gerisi senin elinde. Bu güzel vakitlerini boş geçirme. Çok çalış da demiyorum. Az özdür diyerekten yeterince çalışmanı vurgulayarak bu güzel yazımı kapatıyorum.

Önceden yaptığım birkaç serim var izlemek istersen linkleri de aşağıda:

Merak ettiklerini yorumlara yazabilir veya bana sosyal medyadan ulaşabilirsin.

 

Yazıyı Beğendiysen Paylaşabilirsin

Mehmet Akif ÜNAL, teknoloji ve bilim tutkunu; öğrenmeyi ve öğretmeyi seven bir tasarım öğrencisi. Teknomain'de tasarım, içerik üretme ve planlama alanları başta olmak üzere birçok alanda aktif rol almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir